Voor veilig en gezond doorwerken Alle corona-informatie in een notendop

Werknemer essentieel bedrijfsproces niet in quarantaine

Een werknemer die werkt in een essentieel bedrijfsproces hoeft niet in quarantaine na nauw contact met iemand die besmet is met corona. De werknemer heeft geen coronaklachten. De werknemer en de werkgever moeten aan een aantal voorwaarden voldoen.

Voorwaarden
  • Het gaat om werknemers die essentieel zijn voor de continuïteit van de organisatie. Zonder deze werknemer wordt de bedrijfsvoering ernstig belemmerd. 
  • De werknemer kan niet vervangen worden.
  • De werknemer kan de functie niet vanuit huis doen.
  • Een werknemer blijft thuis bij een positieve test of bij klachten!
  • De werkgever overlegt met de ondernemingsraad, personeelsvertegenwoordiging of personeelsvergadering over welke functies voor het bedrijf, een project of een specifieke situatie essentieel zijn. De werkgever heeft instemming nodig van de ondernemingsraad of de personeelsvertegenwoordiging. Of vraagt de personeelsvergadering om advies.

Deze regel is per 26 januari in gegaan. Lees meer over welke afspraken je vervolgens met de werknemer maakt op de website van de Rijksoverheid.

Vragen of twijfel je? Neem contact op met de bedrijfsarts van je arbodienst. Heb je geen arbodienst? Bel dan met de Helpdesk Corona Bouw & Techniek: 085 – 080 1544.