Voor veilig en gezond doorwerken Alle corona-informatie in een notendop

Update persconferentie 14 december

De overheid heeft een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd per 15 december. De genoemde zaken als maximaal aantal gasten naar 2 (m.u.v. 24, 25 en 26 december), online onderwijs, sluiting van aantal doorstroomlocaties en niet-essentiële winkels zorgen NIET voor aanpassing van het protocol 'Samen veilig doorwerken'. Maar het belang om het protocol te blijven volgen is groot.

Sluiting niet-essentiële winkels
Heeft jouw bedrijf ook een gedeelte als winkel ingericht en verkoop je geen items die voorzien in de eerste levensbehoeften zoals een supermarkt, bakkerij en slagerij doet? Dan valt je winkel onder de groep niet-essentiële winkels en dus blijft de winkel dicht tot in ieder geval 19 januari. Groothandels blijven open voor business-to-business verkoop. Winkels voor reparatie en onderhoud mogen ook open blijven. Bouwmarkten en elektronicawinkels worden gesloten, wel kunnen zij blijven bezorgen via (online) bestellingen. 

Kinderopvang voor ouders met cruciale beroepen
De kinderopvang wordt opnieuw gesloten, maar mag wel kinderen opvangen van ouders die allebei een cruciaal beroep uitoefenen (zorg/politie/ov) c.q. een vitaal proces ondersteunen zoals CV-/servicemonteurs, beveiliging, ICT/telecommunicatie. Net als tijdens de lockdown in het voorjaar vallen de meeste medewerkers in de sectoren Bouw & Techniek hier echter niet onder.

Uitzondering voor praktijkonderwijs
Primair, voortgezet en hoger onderwijs sluiten tijdelijk hun deuren en gaan over op online onderwijs. Deze maatregel geldt niet voor praktijkonderwijs.

Samen veilig doorwerken
Werken in de Bouw & Techniek blijft nu en in de toekomst mogelijk als alle vakmensen en bedrijven zich blijven houden aan de maatregelen die door het RIVM zijn voorgeschreven. Op deze site van de helpdesk tref je allerlei praktische handreikingen aan waarin de maatregelen zijn vertaald naar werksituaties in onze sectoren. Als we deze blijven volgen voorkomen we samen dat het virus zich verder verspreidt.