Voor veilig en gezond doorwerken Alle corona-informatie in een notendop

Update coronamaatregelen

Van thuiswerken naar 50 procent van je tijd naar kantoor en weer naar thuiswerken. De coronamaatregelen blijven veranderen. Lees hier de laatste veranderingen. 

Thuiswerken

Thuiswerken is weer de norm. Niet alle beroepen lenen zich voor thuiswerken. Voor het werk op de bouwplaats en bij consumenten thuis is verplaatsing dus wel degelijk noodzakelijk en dat kan ook gewoon binnen de richtlijnen van de overheid. Maar ook in de bouw en techniek zijn er kantoorfuncties en die kunnen veelal ook thuis uitgevoerd worden. Als werkgever heb je uiteindelijk de verantwoordelijkheid om te beslissen of aanwezigheid op kantoor noodzakelijk is of niet. Als aanwezigheid niet strikt noodzakelijk is, werk je zoveel mogelijk thuis.

Geen veranderingen: reizen/vakantie  

Je mag alleen reizen naar ‘veilige’ landen. Bereid de reis goed voor en controleer kort voor vertrek of er wijzigingen zijn. Is er een inreisverbod? Is er een vliegverbod? Heb ik een negatieve coronatest nodig? Hoe oud mag die zijn? Welke eisen gelden er voor het certificaat van de test(en)? Welke verklaringen moet ik kunnen laten zien? Moet ik in quarantaine? Doe de check om te weten of je in quarantaine moet en wanneer je je moet laten testen? Welke regels gelden er voor de quarantaine? De overheid geeft reisadviezen.