Voor veilig en gezond doorwerken Alle corona-informatie in een notendop

De zomer en versoepelingen

Er zijn opnieuw versoepelingen in de coronamaatregelen. Wat verandert er en wat blijft er belangrijk? 

Vaker terug naar kantoor 

Ook als je niet noodzakelijk op kantoor hoeft te zijn, mag je nu voor maximaal 50% van je werktijd op kantoor werken. Wil je weten hoe je veilig op kantoor met 1,5m afstand kunt werken? Bekijk de uitgebreide checklist ‘Werken op kantoor’ of een samenvatting ervan in de infographic  ‘Werken op kantoor’.

Organiseren van activiteiten voor grotere groepen, bijvoorbeeld bij een oplevering of een gezellige zomerbarbecue met collega’s, moet nog altijd gebeuren met inachtneming van de 1,5m onderlinge afstand. Overweeg dus goed of het nu al het juiste moment hiervoor is. 

Minder vaak een mondkapje 

Er hoeven geen mondkapjes meer gedragen te worden in publieke binnenruimten, tenzij anderhalve meter afstand hier niet handhaafbaar is. Dat laatste geldt bijvoorbeeld bij stations, vliegvelden, in het OV, op middelbare scholen maar ook in de bedrijfsbus bij 3 of meer personen. Houd de maatregelen aan zoals weergegeven op de posters van de Rijksoverheid.

Tips om veilig samen te werken vind je in de infographic  ‘Samenwerken op min. 1,5 meter afstand’. Ook deze is in meerdere talen beschikbaar.  

Geen maximum groepsgrootte meer 

Er is geen maximum meer voor groepsgrootten en voor het ontvangen van gasten thuis. Deze beperking gold al niet op de werkvloer dus hier verandert eigenlijk niets. 

Geen veranderingen: reizen/vakantie 

Je mag alleen reizen naar ‘veilige’ landen. Bereid de reis goed voor en controleer kort voor vertrek of er wijzigingen zijn. Is er een inreisverbod? Is er een vliegverbod? Heb ik een negatieve coronatest nodig? Hoe oud mag die zijn? Welke eisen gelden er voor het certificaat van de test(en)? Welke verklaringen moet ik kunnen laten zien? Moet ik in quarantaine? Welke regels gelden er voor de quarantaine?  De overheid geeftreisadviezen.

Er verandert ook niets aan de afspraken rondom samen naar of voor het werk reizen. Check hier de infographic  ‘Veilig reizen naar je werk’.