Voor veilig en gezond doorwerken Alle corona-informatie in een notendop

Nieuws

Nieuwsoverzicht

21 september 14.00 uur | Online kennissessie 'Coronaversoepelingen op de werkvloer'

De nieuwe coronaversoepelingen per 25 september zijn ook van invloed op jouw bedrijfsvoering in de bouw- en technieksector. Wil je weten hoe je medewerkers veilig en gezond bij de klant en op kantoor kunt laten (samen) werken? Of hoe je omgaat met kwetsbare groepen? En stel dat je er niet uitkomt met een medewerker of opdrachtgever, wat zijn je rechten en plichten en hoe ga je het gesprek aan? Een team van deskundigen* geeft tips aan werkgevers tijdens een online Teams-sessie op dinsdagmiddag 21 september van 14.00 - 15.00 uur. Meld je hier aan voor deze gratis sessie. * Het team bestaat uit een bedrijfsarts, arbeidshygiënist, arbeidsepidemioloog, specialist Arbeid & Organisatie en een juridisch adviseur van Bouwend Nederland.
Lees meer Lees meer over 21 september 14.00 uur | Online kennissessie 'Coronaversoepelingen op de werkvloer'

Update coronamaatregelen

Van thuiswerken naar 50 procent van je tijd naar kantoor en weer naar thuiswerken. De coronamaatregelen blijven veranderen. Lees hier de laatste veranderingen. 
Lees meer Lees meer over Update coronamaatregelen

De zomer en versoepelingen

Er zijn opnieuw versoepelingen in de coronamaatregelen. Wat verandert er en wat blijft er belangrijk? 
Lees meer Lees meer over De zomer en versoepelingen

Update corona-versoepelingen

De overheid heeft een reeks versoepelingen aangekondigd per zaterdag 5 juni a.s. Voor de bouw- en technieksector is van direct belang dat alle winkels weer open kunnen volgens hun reguliere openingstijden. Dit betekent dat ook koopavonden weer zijn toegestaan. Ook mogen er meer mensen in een winkel: 1 per 10 vierkante meter.
Lees meer Lees meer over Update corona-versoepelingen

Gratis testvoorziening voor grenswerkers in Duitsland

Ben jij een grenswerker die in Nederland woont, maar in Duitsland werkt? Goed nieuws, want jij kunt je gratis laten testen als dat onderdeel is van de voorwaarden om Duitsland in te reizen. Vanaf vrijdag 7 mei is deze testvoorziening operationeel en in totaal zijn er 400.000 tests beschikbaar.
Lees meer Lees meer over Gratis testvoorziening voor grenswerkers in Duitsland

Handig: alle corona-informatie in een notendop

Voor adviezen, richtlijnen en tips om samen veilig door te werken tijdens corona is er het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ voor de bouw- en technieksector opgesteld. De Helpdesk Corona Bouw & Techniek houdt beide sectoren met actuele informatie op de hoogte en geeft veelgestelde vragen en antwoorden. Ook ondersteunt de helpdesk met diverse communicatiemiddelen. In aanvulling hierop vindt je in dit overzicht algemene informatie over het coronavirus met handige linken en telefoonnummers. Ontbreekt er een item? Laat het ons weten.
Lees meer Lees meer over Handig: alle corona-informatie in een notendop