Voor veilig en gezond doorwerken Alle corona-informatie in een notendop

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Overheid trekt adviezen Corona in

De overheid heeft op 10 maart 2023 de laatste adviezen voor corona ingetrokken. Ga je op reis? Let dan op. In andere landen kunnen nog wel maatregelen gelden. Heb je klachten? Blijf oppassen bij nauw contact met kwetsbare mensen. 
Lees meer Lees meer over Overheid trekt adviezen Corona in

Corona beheersbaar, website aangepast (1 februari 2023)

Het coronavirus is momenteel beheersbaar. De basisadviezen blijven van belang om verspreiding van deze en andere virussen te voorkomen. Deze website wordt momenteel niet onderhouden, de meest essentiële items zijn nog steeds te raadplegen. Vragen? Neem contact op via het contactformulier of raadpleeg jouw brancheorganisatie.
Lees meer Lees meer over Corona beheersbaar, website aangepast (1 februari 2023)

Samen Nederland openhouden (18 oktober 2022)

Nu het coronavirus weer opleeft, moeten we blijven opletten en elkaar helpen zodat we elkaar niet besmetten. Het protocol voor de sectoren Bouw & Techniek geeft adviezen en maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in onze sectoren te beperken. Het in augustus gepubliceerde Corona Sectorplan Bouw & Techniek geeft duidelijkheid welke maatregelen we gaan nemen als het aantal besmettingen blijft toenemen.
Lees meer Lees meer over Samen Nederland openhouden (18 oktober 2022)

Nieuw: protocol + sectorplan (30 augustus 2022)

Het protocol is aangepast op 30 augustus jl. Niet omdat ontwikkelingen rondom het coronavirus hiertoe aanleiding geven, maar het protocol is nu gebaseerd op het nieuwe sectorplan. In dit plan staan alle preventieve maatregelen voor de Bouw & Techniek gerangschikt onder de vier coronascenario's van de Nederlandse overheid. Het protocol is hierop aangepast. De nieuwste versie 24 met coronascenario 1 'Verkoudheid' vind je hier. 
Lees meer Lees meer over Nieuw: protocol + sectorplan (30 augustus 2022)

Besmettingen lopen op (23 juni)

Nu het coronavirus oplaait, is het nog belangrijker dat we ons houden aan de volgende maatregelen en adviezen:• Klachten? Blijf thuis en doe een (zelf)test.• Positieve (zelf)test? Blijf minimaal 5 dagen thuis tot je 24 uur klachtenvrij bent.• Was vaak je handen.• Hoest en nies in je elleboog.• Zorg voor voldoende frisse lucht.• Advies vaccinaties en boosters.Het protocol voor de bouw- en technieksectoren ‘Samen veilig doorwerken’ krijgt een beperkte update. De sectoren die tijdens corona volledig op slot zijn gegaan (o.a. horeca, detailhandel, cultuur), zijn bezig met eigen sectorplannen met mogelijke maatregelen die kunnen worden ingezet als het virus weer oplaait.
Lees meer Lees meer over Besmettingen lopen op (23 juni)

Welke maatregelen zijn er nog op 26 april?

De volgende coronamaatregelen zijn nog van toepassing vanaf 26 april: Basismaatregelen voor hygiëne en ventilatie. Advies vaccinaties en boosters. Bij klachten een zelftest uitvoeren. Positieve test, dan 5-10 dagen in isolatie gaan. Zelf je nauwe contacten informeren. Mondkapje achter de security op het vliegveld en in het vliegtuig (internationale afspraken). Beperkt testaanbod GGD, voor bevestiging positieve zelftest (kwetsbaren en zorgmedewerkers) en voor een internationaal herstelbewijs (nodig voor een vakantie in het buitenland). Check de website van de Rijksoverheid voor meer actuele informatie: quarantainecheck.rijksoverheid.nl.
Lees meer Lees meer over Welke maatregelen zijn er nog op 26 april?