Voor veilig en gezond doorwerken Avondklok: formulieren beschikbaar

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Avondklok: info en formulieren

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Algemene informatie over de avondklok vind je op de website van de Rijksoverheid. Wat de avondklok inhoudt als je in de bouw- en technieksector werkt, lees je in dit nieuwsbericht.
Lees meer Lees meer over Avondklok: info en formulieren

Update persconferentie 20 januari

Tijdens de persconferentie op 20 januari zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd. Vanaf 23 januari geldt een avondklok en per direct is het maximum aantal privé-gasten teruggebracht naar 1 persoon per huishouden per dag. Deze maatregelen leiden vooralsnog NIET tot aanpassing van het huidige protocol ‘Samen veilig doorwerken' voor de bouw- en technieksector. We mogen dan ook blijven doorwerken, ook tijdens de avondklok. Uiteraard blijft het van groot belang dat we dit veilig doen.
Lees meer Lees meer over Update persconferentie 20 januari

Regels voor reizen naar Nederland (incl. grenswerkers)

Voor mensen die per internationale bus, trein, boot of vliegtuig Nederland binnenkomen, geldt dat in veel gevallen een negatieve testuitslag verplicht is. Deze test mag maximaal 72 uur geleden afgenomen zijn. Check op de website van de Rijksoverheid of je een negatieve testuitslag nodig hebt als je Nederland binnen wil reizen (kies voor binnen EU/Schengen of buiten EU/Schengen). Daarnaast moeten reizigers vanuit Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika een sneltest ondergaan bij vertrek.
Lees meer Lees meer over Regels voor reizen naar Nederland (incl. grenswerkers)

Update persconferentie 12 januari

De persconferentie op 12 januari leidt NIET tot aanpassingen van de huidige maatregelen en het protocol voor de bouw- en technieksector. We mogen dan ook blijven doorwerken, dankzij de afspraken die we als sinds het begin van de pandemie hebben gemaakt. Maar, het is van groot belang dat we ons blijven houden aan de afspraken. Hier ligt een grote verantwoordelijkheid voor jou als werkgever en werknemer: Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand, ook in de keet! Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan!
Lees meer Lees meer over Update persconferentie 12 januari

Hoera een vaccin, en nu?

Het moment waar we met zijn allen met smart op hebben gewacht. Er is een vaccin! Dat roept natuurlijk direct een heleboel vragen op want hoe werkt een vaccin nu eigenlijk en wat is het nut? Wanneer is het vaccin beschikbaar voor werknemers in de bouw en techniek en mag je als werkgever vaccinaties eigenlijk verplicht stellen? Allemaal belangrijke vragen en daarom zet de Helpdesk Corona Bouw & Techniek de antwoorden op veelgestelde vragen voor je op een rij. 
Lees meer Lees meer over Hoera een vaccin, en nu?

Zorg dat die pot schoon is en blijft!

Nooit eerder waren we zo doordrongen van de noodzaak van goede hygiëne als na dit jaar. Handen wassen, niezen in je elleboogholte en 1,5 meter afstand, we kunnen het dromen. Maar je kunt nog zo goed je handen wassen, als de wc waar je vandaan komt te smerig voor woorden is blijft het dweilen met de kraan open. Helaas blijkt uit recent onderzoek dat dit nog steeds de praktijk is op te veel bouwplaatsen. Regelmatiger laten schoonmaken is een goed begin. Maar ook werknemers moeten zich verantwoordelijker gaan voelen. Een schoon toilet laat je netjes achter! Per 2 december 2020 is er een tijdelijke wijziging Covid-19 in het Arbobesluit (artikel 3.2a) waarin het belang van goede hygiëne nogmaals wordt benadrukt. Dus werkgevers en werknemers, zorg dat die pot schoon is en blijft!
Lees meer Lees meer over Zorg dat die pot schoon is en blijft!