Voor veilig en gezond doorwerken Alle corona-informatie in een notendop

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Update coronamaatregelen

Van thuiswerken naar 50 procent van je tijd naar kantoor en weer naar thuiswerken. De coronamaatregelen blijven veranderen. Lees hier de laatste veranderingen. 
Lees meer Lees meer over Update coronamaatregelen

De zomer en versoepelingen

Er zijn opnieuw versoepelingen in de coronamaatregelen. Wat verandert er en wat blijft er belangrijk? 
Lees meer Lees meer over De zomer en versoepelingen

Update corona-versoepelingen

De overheid heeft een reeks versoepelingen aangekondigd per zaterdag 5 juni a.s. Voor de bouw- en technieksector is van direct belang dat alle winkels weer open kunnen volgens hun reguliere openingstijden. Dit betekent dat ook koopavonden weer zijn toegestaan. Ook mogen er meer mensen in een winkel: 1 per 10 vierkante meter.
Lees meer Lees meer over Update corona-versoepelingen

Gratis testvoorziening voor grenswerkers in Duitsland

Ben jij een grenswerker die in Nederland woont, maar in Duitsland werkt? Goed nieuws, want jij kunt je gratis laten testen als dat onderdeel is van de voorwaarden om Duitsland in te reizen. Vanaf vrijdag 7 mei is deze testvoorziening operationeel en in totaal zijn er 400.000 tests beschikbaar.
Lees meer Lees meer over Gratis testvoorziening voor grenswerkers in Duitsland

Handig: alle corona-informatie in een notendop

Voor adviezen, richtlijnen en tips om samen veilig door te werken tijdens corona is er het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ voor de bouw- en technieksector opgesteld. De Helpdesk Corona Bouw & Techniek houdt beide sectoren met actuele informatie op de hoogte en geeft veelgestelde vragen en antwoorden. Ook ondersteunt de helpdesk met diverse communicatiemiddelen. In aanvulling hierop vindt je in dit overzicht algemene informatie over het coronavirus met handige linken en telefoonnummers. Ontbreekt er een item? Laat het ons weten.
Lees meer Lees meer over Handig: alle corona-informatie in een notendop

Handige tool voor grenswerkers Maas-Rijn

Woon je of werk je over de grens in de Euregio Maas-Rijn? Op de website van Grenzinfo.eu staat een handige tool die de regels weergeeft en gelijk vertaalt naar praktische situatie. Je vult onder andere het land van bestemming (Duitsland: NRW, België, Nederland of Luxemburg), verblijfsduur en aard van reizen (werk of privé) in en je ziet waar je rekening mee moet houden. De tool vind je op deze pagina.
Lees meer Lees meer over Handige tool voor grenswerkers Maas-Rijn