Voor veilig en gezond doorwerken

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Samenwerken op minimaal 1,5 meter afstand

We hebben met elkaar hard ons best gedaan de afgelopen tijd. Mede daarom is er nu langzaam steeds weer wat meer mogelijk en daar mogen we best trots op zijn. Feit blijft echter dat dit alleen kan als we ons allemaal aan de regels houden. Maar juist over al die regels is en wordt zoveel gezegd dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Lees meer Lees meer over Samenwerken op minimaal 1,5 meter afstand

Temperatuurmeting door werkgevers, mag dat?

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens mag dit alleen als de gemeten temperatuur niet wordt geregistreerd en ook niet in een geautomatiseerd systeem terecht komt. Daarnaast zijn er ook nog een aantal praktische bezwaren.
Lees meer Lees meer over Temperatuurmeting door werkgevers, mag dat?

Overzicht dienstverlening helpdesk

De helpdesk is een samenwerking van de sectoren Bouw en Techniek en wordt door tal van brancheorganisaties ondersteund. Dagelijks staat er een team van deskundigen klaar om jouw vragen te beantwoorden. De helpdesk heeft jou nog meer te bieden! Check de infographic voor een compleet overzicht.
Lees meer Lees meer over Overzicht dienstverlening helpdesk

Checklist dagindeling: Werken op kantoor

Afgelopen woensdag werd tijdens de persconferentie van premier Rutte duidelijk dat er langzaamaan weer wat versoepeld wordt in de maatregelen tegen het coronavirus. Goed nieuws! Wat betreft kantoorwerkzaamheden blijft het advies voorlopig echter ongewijzigd. Werk zoveel mogelijk thuis! Natuurlijk missen we allemaal het geklets bij de koffiemachine, de gezelligheid en de collega’s, maar laten we niet vergeten waar we het voor doen.
Lees meer Lees meer over Checklist dagindeling: Werken op kantoor

Reis alleen!

Inmiddels is duidelijk dat het coronavirus voorlopig een blijvertje is. Gelukkig kunnen een aantal maatregelen weer versoepeld worden. Het advies om alleen naar de bouwplaats te reizen blijft echter staan! Niet altijd eenvoudig. Veel werkgevers hebben al laten zien dat ze graag meedenken aan goede oplossingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het inzetten van extra (huur) auto’s of het aanpassen van planningen waardoor werknemers dicht bij huis kunnen werken.
Lees meer Lees meer over Reis alleen!

Hoe gaan werknemers in de om met de coronacrisis? #2

De weken vliegen voorbij en inmiddels zijn we allemaal wat meer gewend aan de crisistijd waarin we ons bevinden. De sectoren Bouw en Techniek werken door, maar wel op een veilige manier. En dat vraagt om aanpassingen en maatregelen. Maar hoe is dat nou om te werken tijdens deze crisis? En hoe groot is de invloed van het coronavirus eigenlijk op de dagelijkse werkzaamheden?
Lees meer Lees meer over Hoe gaan werknemers in de om met de coronacrisis? #2