Voor veilig en gezond doorwerken

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Hoe zorg jij voor de herstart van kantoor?

Wil je meer informatie over de maatregelen m.b.t. werken op kantoor en handige tips hoe je je kantoor inricht? Meld je aan voor de online én gratis kennissessie van de Helpdesk Corona Bouw & Techniek op 17, 25 augustus of 3 september.
Lees meer Lees meer over Hoe zorg jij voor de herstart van kantoor?

Herstart goed geregeld?

Ben jij achter de schermen al bezig met een herstart op kantoor? Wil jij zeker weten dat je het goed geregeld hebt voor alle werknemers? 
Lees meer Lees meer over Herstart goed geregeld?

Samen veilig reizen

Het zal je niet ontgaan zijn dat per 1 juli 2020 de maatregel rondom bedrijfsmatig reizen is versoepeld.
Lees meer Lees meer over Samen veilig reizen

Samen veilig werken op kantoor

Het advies is nog steeds: werk thuis als je functie (of werk) dat toelaat. Lukt dat niet of tref je voorbereidingen voor een herstart? De infographic ‘Werken op kantoor’ van de Helpdesk Corona Bouw & Techniek geeft jouw medewerkers inzicht in de set maatregelen waaraan zij zich moeten houden als ze op kantoor werken c.q. vergaderen.
Lees meer Lees meer over Samen veilig werken op kantoor

Voorwaarden samen reizen versoepeld

Vanaf 1 juli is samen reizen in de bedrijfsbus onder de volgende voorwaarden toegestaan: Samen reizen moet gebeuren volgens een reserveringssysteem. Dit kan worden ingevuld door het samen reizen centraal te plannen. Niet-ingeplande collega’s kunnen niet meereizen. Dit is nodig om achteraf na te kunnen gaan welke werknemers met elkaar nauw in contact zijn geweest. Bij instappen vindt er een gezondheidscheck plaats. Bij (milde) verkoudheidsklachten is samen reizen niet toegestaan. Werknemers met klachten blijven thuis tot de klachten minimaal 24 uur over zijn. Alle inzittenden moeten een niet-medisch mondmasker dragen. Deze voorwaarden gelden voor al het bedrijfsmatig vervoer, dus ook carpoolen in je privéauto en andere vormen van woon-werkverkeer (niet voor het OV). Het protocol 'Samen veilig doorwerken' en andere kennisproducten van de helpdesk worden hierop zo spoedig mogelijk aangepast.
Lees meer Lees meer over Voorwaarden samen reizen versoepeld

Bij welke gezondheidsklachten en situaties blijf je thuis?

De Rijksoverheid heeft maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Aanvullend zijn er adviezen die gelden voor alle mensen in ons land. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten is één van de belangrijkste. Het kan ook belangrijk zijn om uit voorzorg thuis te blijven. Dit noemt men ‘in quarantaine gaan’ of ‘preventief thuisblijven’.
Lees meer Lees meer over Bij welke gezondheidsklachten en situaties blijf je thuis?