Voor veilig en gezond doorwerken Laatste nieuws: quarantaine per 1/12

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Online kennissessie 'Hot topics corona'

Na het succes van de vorige gratis online kennissessies is het tijd voor een nieuwe editie. De onderwerpen waarover nu de meeste vragen aan de helpdesk worden gesteld, komen aan bod tijdens deze nieuwe, informatieve online kennissessie. Waar lopen werknemers en werkgevers nu écht tegenaan op het gebied van veilig en gezond (door)werken tijdens corona?
Lees meer Lees meer over Online kennissessie 'Hot topics corona'

Veelgestelde vraag: welke quarantaineregels gelden voor grenswerkers en arbeidsmigranten?

Door de uitzondering voor quarantaine voor grenswerkers en de komende kerstperiode ontvangt de Helpdesk Corona Bouw & Techniek veel vragen over de quarantainemaatregelen voor grenswerkers en arbeidsmigranten. We leggen deze uit.
Lees meer Lees meer over Veelgestelde vraag: welke quarantaineregels gelden voor grenswerkers en arbeidsmigranten?

Update protocol versie 10

De overheid heeft de maatregelen voor grenswerkers in quarantaine en de lijst met vitale processen aangepast. Deze wijzigingen zijn nu ook in het protocol 'Samen veilig doorwerken' voor sectoren Bouw & Techniek opgenomen. Open het protocol en neem een kijkje in het wijzigingenoverzicht van 16 november jl.
Lees meer Lees meer over Update protocol versie 10

Aanpassing quarantaineperiode per 1 december 2020

Zit je vanaf 1 december in quarantaine vanwege een melding van de CoronaMelder App of vanuit het GGD bron- en contactonderzoek? Dan kun je je op de vijfde dag na die melding laten testen bij de GGD, ook als je geen coronagerelateerde klachten hebt. Valt die test negatief uit, dan mag je je quarantaine beëindigen. 
Lees meer Lees meer over Aanpassing quarantaineperiode per 1 december 2020

Uitzondering quarantaine voor grenswerkers

Grenswerkers zijn sinds 11 november jl. vrijgesteld van de thuisquarantaine mits hun fysieke aanwezigheid noodzakelijk is voor de uitvoering van het werk. Dit heeft de Rijksoverheid bevestigd.
Lees meer Lees meer over Uitzondering quarantaine voor grenswerkers

Werk aan uw woning?

Inmiddels zijn we aardig gewend aan alle regels en we weten hoe het werkt als je iemand thuis ontvangt. Dan gaat er iets kapot en heb je een vakman nodig. Kan dat dan wel? En waar moeten jij en de vakman op letten?
Lees meer Lees meer over Werk aan uw woning?