Voor veilig en gezond doorwerken

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Samen veilig werken op kantoor

Het advies is nog steeds: werk thuis als je functie (of werk) dat toelaat. Lukt dat niet of tref je voorbereidingen voor een herstart? De infographic ‘Werken op kantoor’ van de Helpdesk Corona Bouw & Techniek geeft jouw medewerkers inzicht in de set maatregelen waaraan zij zich moeten houden als ze op kantoor werken c.q. vergaderen.
Lees meer Lees meer over Samen veilig werken op kantoor

Voorwaarden samen reizen versoepeld

Vanaf 1 juli is samen reizen in de bedrijfsbus onder de volgende voorwaarden toegestaan: Samen reizen moet gebeuren volgens een reserveringssysteem. Dit kan worden ingevuld door het samen reizen centraal te plannen. Niet-ingeplande collega’s kunnen niet meereizen. Dit is nodig om achteraf na te kunnen gaan welke werknemers met elkaar nauw in contact zijn geweest. Bij instappen vindt er een gezondheidscheck plaats. Bij (milde) verkoudheidsklachten is samen reizen niet toegestaan. Werknemers met klachten blijven thuis tot de klachten minimaal 24 uur over zijn. Alle inzittenden moeten een niet-medisch mondmasker dragen. Deze voorwaarden gelden voor al het bedrijfsmatig vervoer, dus ook carpoolen in je privéauto en andere vormen van woon-werkverkeer (niet voor het OV). Het protocol 'Samen veilig doorwerken' en andere kennisproducten van de helpdesk worden hierop zo spoedig mogelijk aangepast.
Lees meer Lees meer over Voorwaarden samen reizen versoepeld

Bij welke gezondheidsklachten en situaties blijf je thuis?

De Rijksoverheid heeft maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Aanvullend zijn er adviezen die gelden voor alle mensen in ons land. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten is één van de belangrijkste. Het kan ook belangrijk zijn om uit voorzorg thuis te blijven. Dit noemt men ‘in quarantaine gaan’ of ‘preventief thuisblijven’.
Lees meer Lees meer over Bij welke gezondheidsklachten en situaties blijf je thuis?

Weg met de coronakilo’s!

Deze tijd zorgt voor nieuwe woorden in onze taal, wat dacht je bijvoorbeeld van coronakilo’s? We hoeven jou vast niet uit te leggen wat dat zijn. Want thuiswerken gaat verrassend goed, maar je taille denkt daar misschien net iets anders over. Een goed gevulde koelkast binnen handbereik is en blijft toch verleidelijk. Het is gewoon te makkelijk om snel even een tussendoortje te nemen. En nog een…
Lees meer Lees meer over Weg met de coronakilo’s!

Het protocol schrijft water en zeep voor in plaats van desinfectiemiddelen

Het huidige coronavirus heeft een vetlaagje dat kapot gaat door goed ontvettende middelen, zoals zeep en allesreiniger. Dit is bij het handen wassen en schoonmaken dus voldoende. Het is goed om te weten dat desinfectiemiddelen geen vuil van oppervlakten of handen kunnen halen. Desinfectiemiddelen kunnen daarom nooit in plaats van zeep/allesreiniger gebruikt worden, alleen als aanvulling.
Lees meer Lees meer over Het protocol schrijft water en zeep voor in plaats van desinfectiemiddelen

Samenwerken op minimaal 1,5 meter afstand

We hebben met elkaar hard ons best gedaan de afgelopen tijd. Mede daarom is er nu langzaam steeds weer wat meer mogelijk en daar mogen we best trots op zijn. Feit blijft echter dat dit alleen kan als we ons allemaal aan de regels houden. Maar juist over al die regels is en wordt zoveel gezegd dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Lees meer Lees meer over Samenwerken op minimaal 1,5 meter afstand