Voor veilig en gezond doorwerken Alle corona-informatie in een notendop

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Handig: alle corona-informatie in een notendop

Voor adviezen, richtlijnen en tips om samen veilig door te werken tijdens corona is er het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ voor de bouw- en technieksector opgesteld. De Helpdesk Corona Bouw & Techniek houdt beide sectoren met actuele informatie op de hoogte en geeft veelgestelde vragen en antwoorden. Ook ondersteunt de helpdesk met diverse communicatiemiddelen. In aanvulling hierop vindt je in dit overzicht algemene informatie over het coronavirus met handige linken en telefoonnummers. Ontbreekt er een item? Laat het ons weten.
Lees meer Lees meer over Handig: alle corona-informatie in een notendop

Handige tool voor grenswerkers Maas-Rijn

Woon je of werk je over de grens in de Euregio Maas-Rijn? Op de website van Grenzinfo.eu staat een handige tool die de regels weergeeft en gelijk vertaalt naar praktische situatie. Je vult onder andere het land van bestemming (Duitsland: NRW, België, Nederland of Luxemburg), verblijfsduur en aard van reizen (werk of privé) in en je ziet waar je rekening mee moet houden. De tool vind je op deze pagina.
Lees meer Lees meer over Handige tool voor grenswerkers Maas-Rijn

Gezocht: creatieve doorpakkers tijdens corona 

Ze zeggen weleens dat Nederlanders graag klagen en het afgelopen jaar hebben we niet stil gezeten. Er was immers genoeg om over te klagen. Maatregelen, een avondklok en een dikke streep door alle leuke vooruitzichten in je agenda. Gelukkig kent men de Bouw en Techniek ook als sectoren van doorzetters, aanpakkers en samenwerkers. En dat hebben we het afgelopen jaar toch mooi laten zien met elkaar. Diverse werknemers en werkgevers hebben zich niet uit het veld laten slaan door alle beperkingen, maar zich juist van hun beste kant laten zien.  
Lees meer Lees meer over Gezocht: creatieve doorpakkers tijdens corona 

Update persconferentie 20 april

De overheid kondigde tijdens de persconferentie op 20 april enkele versoepelingen aan. Voor de bouw- en technieksector zijn de belangrijkste versoepelingen per 28 april: Het schrappen van de avondklok.  Het schrappen van winkelen op afspraak voor niet-essentiële winkels. Wel blijft voorlopig het aantal bezoekers gemaximeerd: 1 persoon per 25 vierkante meter. De winkels moeten uiterlijk om 20.00 uur gesloten zijn.
Lees meer Lees meer over Update persconferentie 20 april

Update persconferentie 13 april

De persconferentie op 13 april geeft geen aanleiding tot het het wijzigen van het protocol en andere adviezen betreffende het veilig doorwerken tijdens corona in de bouw- en technieksector.  Er is één versoepeling: de buitenschoolse opvang kan vanaf maandag 19 april weer open. De helpdesk houdt de (andere) ontwikkelingen en de volgende persconferentie nauwlettend in de gaten.Uiteraard blijft het van groot belang onszelf aan de maatregelen te houden. Immers, niemand wil de bouw op slot!
Lees meer Lees meer over Update persconferentie 13 april

Wat kan ik met een Corona zelftest?

Je vermindert met vaak testen de kans dat je een ander besmet. De Corona zelftest is een antigeensneltest voor eigen gebruik zonder medisch toezicht. De test is niet bedoeld om uit quarantaine te gaan of een evenement te bezoeken. Je kunt de test kopen bij de apotheek of drogist. De handleiding zit erbij. Je neemt thuis met een kort wattenstokje een beetje slijm uit je neus. Daarmee voer je de test uit. Meer info lees je in de informatiefolder.
Lees meer Lees meer over Wat kan ik met een Corona zelftest?