Voor veilig en gezond doorwerken Actuele ontwikkelingen, bekijk Nieuws

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Update persconferentie 23 februari

De overheid heeft enkele versoepelingen aangekondigd. Goed nieuws voor zowel onze privé- als onze werkomgeving. De belangrijkste versoepeling voor de bouw- en technieksector is ‘winkelen op afspraak’ per woensdag 3 maart a.s. Deze maakt dat showroombezoek voor particulieren ook weer mogelijk is, weliswaar onder enkele voorwaarden.
Lees meer Lees meer over Update persconferentie 23 februari

Nieuwe Arbocatalogus Coronapreventie Installatie & Isolatie

De nieuwe ‘Arbocatalogus Corona-preventie in de installatie- en isolatiebranches’ geeft praktische richtlijnen om veilig te werken in de installatie- en isolatiebranche. De basis van de catalogus is het protocol Samen veilig doorwerken, dat sinds het begin van de coronacrisis wordt gehanteerd. Met het document wordt duidelijkheid gegeven over het voorkomen van coronabesmettingen op de werkvloer. De Arbocatalogus is te downloaden op de website van ArboTechniek.
Lees meer Lees meer over Nieuwe Arbocatalogus Coronapreventie Installatie & Isolatie

Hoe coronaproof is jouw bouwplaats?

Ondanks corona werken we door. Maar heb jij jouw bouwplaats goed op orde? Want blijven doorwerken kunnen we alleen als we uitbraken van het coronavirus weten te voorkomen. Zorg er daarom voor dat je personeel zich houdt aan de basismaatregelen en dat je bouwplaats coronaproof is. Hoe doe je dat? Vijf tips op een rij.*
Lees meer Lees meer over Hoe coronaproof is jouw bouwplaats?

Wanneer krijgen werknemers in de Bouw en Techniek de vaccinatie?

De vaccinaties houden de gemoederen flink bezig. Logisch dus dat ook in de bouw- en technieksector veel werknemers zich afvragen wanneer ze gevaccineerd zullen worden. Het vaccinatieplan in Nederland ziet er op dit moment als volgt uit:
Lees meer Lees meer over Wanneer krijgen werknemers in de Bouw en Techniek de vaccinatie?

Showrooms nog niet open

De niet-essentiële winkels mogen per 10 februari een afhaalpunt in de buitenlucht opzetten voor het laten afhalen van bestellingen. Showrooms kunnen helaas nog niet open voor particulieren. Dit heeft de Rijksoverheid aan ons bevestigd.Blijf up-to-date en volg de ontwikkelingen via onze nieuwspagina.
Lees meer Lees meer over Showrooms nog niet open

Update persconferentie 2 februari

Veel lockdown-maatregelen blijven onveranderd na de persconferentie op 2 februari. Wel gaan vanaf 8 februari basisscholen en kinderopvang weer open. Vanaf 10 februari mogen ook de niet-essentiële winkels, waaronder electronicawinkels, bestellingen via een punt buiten de winkel laten afhalen (zie onderstaande voorwaarden). Of deze verruiming nu ook geldt voor particulier bezoek aan showrooms is momenteel nog niet bekend. We zijn op dit punt nog in afwachting van de Rijksoverheid. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste update hierover.
Lees meer Lees meer over Update persconferentie 2 februari