Voor veilig en gezond doorwerken Alle corona-informatie in een notendop

Inspiratie

Hoe gaan bedrijven in de Bouw & Infra en Techniek om met veilig en gezond doorwerken tijdens de coronacrisis? Hier vind je de getoetste voorbeelden ter inspiratie. Zelf ook een goed voorbeeld in beeld gebracht? Deel het met ons!

Werknemer met klachten na covid-19

Veel mensen ervaren een infectie met het coronavirus als een stevige griep. Bij ongeveer tien procent van de werknemers duurt het herstel na COVID-19 langer dan zes weken. Ook als je niet in het ziekenhuis hebt gelegen. Kenmerkende klachten zijn onder andere forse vermoeidheid, spierpijn, gebrek aan energie, kortademigheid, angst en concentratieproblemen. Herken je deze klachten? Vraag hulp aan je huisarts, bedrijfsarts of fysiotherapeut

Zie voor meer info de folder van Vechtstad Consultancy of check die nieuwe categorie FAQ's: COVID-19, herstel en nazorg. 

Folder
Thuiswerken

Lekker thuiswerken?

Inmiddels zijn we al even op weg als thuiswerkers en gek genoeg brengt dat ook voordelen met zich mee. Zo is menig werknemer een stuk sneller op zolder dan op kantoor. Daarnaast kun je je eigen tijd indelen, zie je gezinsleden ineens een stuk vaker en kun je je misschien een stuk beter concentreren zonder collega’s die je continu onderbreken met vragen. Lees meer

#Doorbouwen

Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers steeds herinnerd worden aan het belang van veilig doorwerken? Bouwend Nederland is de campagne #doorbouwen gestart. Bekijk hier de campagne met handige video, animatie, toolkit en visuals. HOE DAN? HYGIËNE

Stroomschema - wanneer testen en in quarantaine?

Wanneer moet je thuisblijven vanwege corona, wanneer moet je een testafspraak maken en welke uitzonderingen zijn er? Dit stroomschema wijst de weg. Bekijk het stroomschema van de Rijksoverheid. Bekijk het schema

Hoe gebruik je een mondkapje goed?

Mondkapjes zijn al verplicht in het OV. En vanaf 2 oktober geeft deoverheid ook het dringende advies om in alle publiek toegankelijke ruimtes een mondkapje te dragen. Maar hoe gebruikt u een mondkapje goed? GGD Amsterdam zet de do's en don'ts op een rij in deze handige infographic. Bekijk de infographic

Hoe behouden we een gezonde leefstijl in tijden van corona?

Samen tegen corona begint met goed voor jezelf zorgen. Juist in deze tijd van het jaar is een goede weerstand belangrijk en daar kun je zelf natuurlijk een steentje aan bijdragen! En dan hoef je echt niet als konijn door het leven. Benieuwd wat je zelf kunt doen?

Poster met leefstijladviezen

Kijktip! Hoe gaat timmerman Bob om met corona

De Dura Vermeer Groep maakte deze leuke film. Hoe gaat timmerman Bob op de bouwplaats om met anderhalve meter afstand houden, hygiënemaatregelen, maar vooral hoe houdt hij het onderwerp bespreekbaar zonder coronamoe te worden? Met tips van Peggy Wolfgang.

Naar filmpje

Arbovriendelijke hulpmiddelen

Zet arbovriendelijke hulpmiddelen in en werk makkelijker samen met 1,5 meter afstand. Bekijk het voorbeeld in de video of ga voor een compleet overzicht van hulpmiddelen naar de website van Volandis.

Naar website

Blog Rauwe klauwen

Vaak en lang handen wassen, je huid is er niet blij mee. Lees de blog met tips van Tamara Onos. Wees zuinig op je handen!

Naar blog

Borden Houd afstand

Reinten/DEGA Infra zet speciale borden in voor de werken in uitvoering. Download (gratis) het ontwerp via hun website.

Naar website

Infographic Contactloos schouwen en monteren

Informeer monteur en klant over werken tijdens het coronavirus met de infographic van Techniek Nederland.

Download

Informatie voor arbeidshygiënisten en veiligheidskundigen

De Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne geeft verdiepende informatie over het coronavirus voor arboprofessionals.

Naar website

NEN-spec kantoorwerkplek

Door COVID-19 werken veel mensen thuis en zijn kantoren veelal (deels) gesloten. Zodra mensen weer op kantoor kunnen werken, moeten ruimtes anders worden ingericht of ingedeeld. NEN heeft hiertoe een NEN-spec met ergonomische eisen voor de oppervlakte en inrichting van kantoorwerkplekken gepubliceerd.

Naar website

Tips voor BHV-ers

Ook in coronatijd is BHV essentieel. Wat doe je nu wel of juist niet? Bekijk de informatie in de handige updates van het NIBHV.

Naar updates

Poster Betekenis codes op stofmasker

Een praktische poster over de codes en het gebruik van stofmaskers van Vandeputten (www.vdp.com).

Download

Video Blijf bouwen

Een videoboodschap van Mobilis TBI en Voorbij Funderingstechniek (TBI Infra): Blijf bouwen en heb vertrouwen.

Naar video

Video uitleg protocol

Het protocol 'Samen veilig doorwerken' voor sectoren Bouw en Techniek wordt in deze video uitgelegd (door www.vca-cursus.com).

Naar video

Visual thuiswerken

Werk zo gezond mogelijk thuis en gebruik deze tips van Arbo-VMN-TNO.

Download

Visual Veilig werken op de bouwplaats

Van Gelder heeft de procedures rond veilig werken op de bouwplaats visueel en overzichtelijk gemaakt. Deze is ook Engels, Duits, Pools, Turk en Grieks beschikbaar. Ook vind je op hun website de infographic contactloos schouwen en monteren in de verschillende talen.

Naar visual

Werkkleding 1,5 meter afstand

Attendeer elkaar op de werkvloer op de veiligheidsmaatregel 1,5 meter afstand. VolkerWessels brengt dit extra onder de aandacht door bedrukte werkkleding.

Lees meer

Wij zijn doorbouwers

Hoe is het om veilig door te werken in de bouw? Diverse bedrijven als Van Gelder, HSB Bouw en Bouwbedrijf De Boer vertellen hun verhaal.

Naar video's